Smartguiden

Smart Hjem Guide

Udeliv

Solcelleoplader Test og erfaringer 2020

I min solcelleoplader test har jeg kigget på solcelleopladere, som du kan have med dig på farten. Hvis du eksempelvis skal vandre, på festival eller campere, kan du medbringe dine egne bærbare solceller, som du bl.a. kan bruge til at oplade din smartphone og tablet.

Hvad er en solcelleoplader?

En solcelleoplader er en bærbar solcelle, som du kan tage med dig, hvis du eksempelvis skal på opdagelse i naturen. Så længe der er sol har du altså strøm og kan dermed oplade din smartphone, dit smartur eller din tablet.

En solcelleoplader fungerer typisk ved at du folder en række solceller ud, som du kan tilslutte til det som skal oplades. Du kan sprede solcellerne ud, når du kommer frem til din destination eller holder pause, men du kan også vælge at sætte dem fast på din taske, så du kan oplade på farten.

Er der forskel på billige og dyre solcelleopladere?

Ja. Der er stor forskel på billige og dyre solcelleopladere. Alle de billige opladere jeg har haft mellem fingrene (både dem købt i Danmark og dem købt på eksempelvis Wish) har været af tvivlsom kvalitet.

Du kan mange steder købe små billige powerbanks med solceller. Disse powerbanks har to væsentlige ulemper. Solcellerne er alt for små og de oplader typisk så langsomt, at powerbanken vil blive afladet lige så hurtigt. Samtidig er batterierne i powerbanken af tvivlsom kvalitet, så du vil sjældent kunne oplade ret meget med dem.

Hvis du vil have en solcelleoplader, der rent faktisk fungerer, skal du glemme de små fikse powerbanks med solceller og i stedet se på deciderede solcelleopladere, som du kan tilslutte til en ekstern powerbank, eller bruge til direkte at oplade dine elektriske dimser med.

Hvor mange Watt skal solcelleopladeren give?

I min solcelleoplader test har jeg kun kigget på solceller, der oplader med minimum 15 watt. Du kan sagtens få opladere med mindre effekt, men så er du meget afhængig af godt vejr.

Nedenstående oversigt viser hvad jeg som minimum vil anbefale dig at gå efter, når du skal købe en solcelleoplader. Husk at de angivne watt under hver enkelt oplader viser den maksimale watt under optimale omstændigheder. Typisk skal du forvente en del mindre end angivet.

  • Smartphone: 2,5 watt i solskin. 5 watt, når det er overskyet.
  • Tablet: 5 watt i solskin. 12 watt, når det er overskyet.
  • Laptop: 30 watt i solskin. 60 watt, når det er overskyet.

Solcelleoplader test

Her vil jeg gennemgå tre solide solcelleopladere, som alle er foldbare og som kan præstere, når du er på farten.

Anker PowerPort Solar Lite 2

Fordele:

  • 15 watt solceller
  • 355 g
  • 2 x USB-A
  • Kroge til nem fastgørelse på rygsæk
  • Holder til smartphone
Anker PowerPort Solar Lite 2. Solcelleoplader test.

Anker PowerPort Solar Lite er en lækker lille solcelleoplader, der giver dig mulighed for at oplade op til to smartphones samtidig. Den vejer kun 355 g og når den er foldet sammen er den kun to centimeter tyk. Altså er den meget nem at tage med på både små og store eventyr.

Anker PowerPort Solar Lite oplader med 15 watt under optimale betingelser, dog skal du i praktisk brug nok regne med lidt mindre. Det er dog også rigeligt til eksempelvis at holde din smartphone kørende, når du er ude at vandre.

Under gunstige forhold kan du sagtens tilslutte to smartphones til de to USB-a udgange og dermed oplade dem samtidig.

Solcellerne kan nemt fastgøres på en rygsæk. Dette er en funktion, som jeg personligt er meget begejstret for. Solcelleopladeren hænger herefter bag på din rygsæk og når du så lægger din smartphone ind i den dertilhørende lomme, kan du oplade mens du er på farten, så det stadig er strøm på, når du kommer frem.

Annonce: Se her hvor du kan købe den

ForhandlerPrisFragtSamlet
MyTrendyPhone849,00 kr0,00 kr849,00 kr

RavPower Solar Charger

Fordele:

  • 24 watt
  • 748 gram
  • 3 udgange til opladning
  • Nem montering på rygsæk
RavPower Solar Charger

Hvis du har brug for en solcelleoplader med mere power end Anker kan byde på, kan jeg varmt anbefale RavPower Solar Charger, der kommer med hele fire styk sammenfoldelige solcellepaneler, der tilsammen giver en effekt på 24 watt under gunstige forhold.

Dette er en af de kraftigste solcelleopladere på markedet og hvis ellers solen skinner kan du sagtens udnytte alle tre udgange samtidig og oplade både din smartphone og din tablet på farten.

Ravpower Solar Charger er nem at montere på rygsækken med de medfølgende karabinhager. Det er en robust solcelleoplader, som giver dig gode muligheder for at oplade dine enheder på farten.

Solcelleopladeren vejer kun 748 g og det er ikke meget, når man tænker for hvor kraftfuld den er.

Dette er en alsidig og kraftfuld oplader, som kan dække de flestes behov.

Annonce: Sammenligning af priser på Ravpower Solar Charger

ForhandlerPrisFragtSamlet
Randomshop949,00 kr28,95977,95 kr
Pixojet949,00 kr29,95 kr978,95 kr

Power Traveller Falcon 40

Fordele:

  • Effekt på op til 40 watt
  • 910 g
  • 2 USB udgange (5V/3V)
  • 1 DC udgang (20V/2A)
Power Traveller Falcon 40

Hvis du skal bruge mere power end RavPower Solar Charger kan give, så kan jeg anbefale et Power Traveller Falcon 40 solcellepanel.

Hvis du har en Power Traveller Falcon 40 med i rygsækken kan du både oplade sin smartphone, din tablet og din bærbare computer med sollys (og naturligvis meget mere, såsom dit smartwatch og dit kamera).

Solpanelerne er slidstærke og kan sagtens holde til lidt regn, så du behøver ikke at være nervøs for at montere dem på rygsækken. Du skal dog være opmærksom på at selvom opladeren ikke vejer så meget, så fylder den meget, når den er slået ud. Udslået måler den 120 cm, så den er bedst egnet til en høj voksen, hvis den skal monteres på en rygsæk.

Annonce: Sammenligning af priser på Power Traveller Falcon 40

ForhandlerPrisFragtSamlet
Outmore2.033,25 kr29,00 kr2.062,25 kr
Cdon2.061,00 kr79,00 kr2.140,00 kr
ComputerSalg2.498,00 kr0,00 kr2.498,00 kr

Hvilken solcelleoplader skal du vælge?

Så er vi kommet til slutningen af min solcelleoplader test. Ovenstående tre solcelleopladere er alle nogle jeg kan anbefale. Hvilken du skal vælge kommer an på dine behov.

Hvis jeg absolut skal anbefale én, vil det være RavPower Solar Charger, da den vil dække langt de flestes behov, samtidig med at den er nem at medbringe og forholdsvis robust.

Læs også min andre populære artikler her

LEAVE A RESPONSE

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *