Smartguiden

Smart Hjem Guide

Overvågning & Sikkerhed

Røgalarm med wifi – erfaringer og test 2020

En røgalarm med wifi er et naturligt produkt at tænke ind i det smarte hjem. Derfor kan du nu finde et stort udvalg af disse alarmer med forskellige funktioner. I denne artikel kan du læse mine anbefalinger af hvilken røgalarm, du skal vælge til din bolig. Jeg lægger vægt på erfaringer, tests, sikkerhed og funktioner.

Fordele ved en røgalarm med wifi

Hovedformålet med en røgalarm er naturligvis at advare dig, hvis det brænder. De røgalarmer du kan læse om i denne artikel er alle godkendte røgalarmer, men de kommer også med nogle ekstra funktioner, der kan højne sikkerheden i dit hjem.

En røgalarm med wifi giver dig flere muligheder. For eksempel kan du:

  • Tjekke røgalarmens status på din smartphone
  • Få besked på din smartphone, hvis det brænder
  • Holde øje med batteriet
  • Få din røgalarm til at kommunikere med andre smart home produkter
  • Holde øje med temperaturen i din bolig

Netatmo Wifi Røgalarm

Netatmo røgalarm med wifi

Franske Netatmo har siden 2011 lavet en række gennemtænkte smart home produkter i høj kvalitet. Deres wifi røgalarm er et af deres nyeste produkter og det kommer med en masse smarte funktioner.

Udseendemæssigt er Netatmo Wifi Røgalarm anonym at se på, hvilket jeg personligt ser som en fordel. Den er nem at sætte op og tilsluttes nemt dit wifi netværk ved hjælp af Netatmo security app’en. Herefter følger du den korte vejledning i appen, og så er dit hjem sikret. Hvis der udbryder brand, vil alarmen både starte sin sirene og give dig besked på din smartphone.

Batteriet har en levetid på op til 10 år, så du skal ikke stresse over om den lige pludselig løber tør for strøm. Som en ekstra sikkerhed diagnosticerer røgalarmen hele tiden sig selv, og gær dig opmærksom på eventuelle problemer der måtte være med batteriet eller røgalarmens generelle funktioner.

Netatmo Wifi Røgalarm er både kompatibel med Apple Homekit og IFTTT. Dette er funktioner, som jeg er meget glad for. Det gør det muligt for røgalarmen at kommunikere med andre smarte produkter. Mulighederne her er mange. Du kan f.eks. opsætte din smarte belysning til at tænde på fuld styrke, hvis der udbryder brand, eller du kan få din smart lås, til at låse hoveddøren op automatisk.

Annonce: Sammenligning af priser på Netatmo wifi røgalarm

ForhandlerPrisFragtSamlet
LavprisVVS718,00 kr0,00 kr718,00 kr
Proshop699,00 kr29,00 kr728,00 kr
Roboteksperten899,00 kr0,00 kr899,00 kr

Google Nest Protect røgalarm

Google Nest Røgalarm med wifi

Den næste røgalarm jeg har kigget på er Nest Protect røgalarmen, som er produceret af Google. Denne røgalarm med wifi, er en af de mest spændende på markedet. Google Nest Protect er ikke bare en røgalarm, da den også har andre funktioner, som jeg vil komme ind på her.

Alarmen kommer med hele tre sensorer:

  1. En split-spektrum sensor, der opfanger rød i rummet og kan adskille den fra vanddamp. Dette mindsker risikoen for falske alarmer.
  2. Den elektrokemiske kuliltesensor måler kuliltenivauet og advarer dig, hvis det er for højt.
  3. Varmesensoren registrerer ændringer i temperaturen. Og kan advare dig, hvis temperaturen lige så stille stiger. På denne måde kan du få en tidligt advarsel ved en langsomt spredende brand.

Google Nest Protect er nemt at opsætte og installere. Du forbinder brandalarmen med dit wifi-netværk og downloader Nest app’en – så er du i gang. Alarmen kan både alarmere dig med en sirene og ved at notificerer dig på din smartphone.

Røgalarmen skiller sig ud fra de fleste andre røgalarmer i dens design, der udover at være firkantet, også bruger LED lys til at indikere fareniveauet.

Som en ekstra sikkerhed kører alarmen selv 400 tjek af sine funktioner i døgnet og advarer dig, hvis der er noget der ikke virker.

Til sidst skal nævnes at alarmen er kompatibel med IFTTT, så den kan kommunikere med andre smart produkter, som eksempelvis din belysning, eller din smarte lås på hoveddøren.

Annonce: Sammenligning af priser på Google Nest Protect

ForhandlerPrisFragtSamlet
Proshop1.049,00 kr0,00 kr1.049,00 kr
Dustinhome1.062,00 kr69,00 kr1.131,00 kr
Gucca1.259,95 kr0,00 kr1.259,95 kr

Nedis SmartLife Røgalarm

Nedis SmartLife er en røgalarm med wifi i den lavere prisende. På trods af den lavere pris, kommer den stadig med nogle funktioner, som vil tilfredsstille mange.

Nedis SmartLife er nemt at opsætte og indstille. Den tilsluttes til dit wifi netværk og når du har downloaded app’en Nedis SmartLife, skal du blot følge instruktionerne for at komme i gang.

Ligesom de andre alarmer kan Nedis både advare dig med en simpel sirene, samt sende en push besked til din smartphone, hvis det brænder. Udover at registrere røg, holder den også øje med temperaturen og hvis denne stiger vil du ligeledes blive advaret. Dette er en smart funktion, da nogle brande udvikler sig langsomt.

Nedis producere også andre smart home produkter, og hvis du har disse, kan de kommunikere sammen.

Annonce: Sammenligning af priser på Nedis SmartLife Røgalarm

ForhandlerPrisFragtSamlet
Proshop267,00 kr29,00 kr296,00 kr
Computersalg267,00 kr30,00 kr297,00 kr

Konklusion: Hvilken røgalarm med wifi skal jeg købe?

Hvis budgettet ikke er relevant er mit klare svar Google Nest Protect alarmen, da den kommer med flest sikkerhedsfunktioner. Det er bare det mest lækre produkt, der kommer med en masse smarte funktioner.

Der er dog et stort prishop fra den dyreste alarm til den billigste og hvis du blot er på udkig efter en røgalarm med wifi uden en masse ekstra funktioner, så leverer Nedis et simpelt produkt, der stadig giver dig mulighed for opkobling via wifi.

1 COMMENTS

  1. Det bør også nævnes, at Google Nest er interconnected. Det er Netatmo ikke. Interconnected betyder at alle alarmer giver en sirene, hvis én af alarmerne detekterer røg. Det er en kæmpe fordel, hvis man har et stort hus, og det er også blevet et krav i flere stater i USA.

LEAVE A RESPONSE

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *