Smartguiden

Smart Hjem Guide

Overvågning & Sikkerhed Smart hjem

Smart babyalarm (smart baby monitor) – test og erfaringer 2020

Den nyeste generation af babyalarmer er smarte babyalarmer, der kommer med en lang række ekstra funktioner, der gør det nemmere at holde øje med familiens nye medlem og som passer godt ind i den smarte bolig.

Hvad er en smart babyalarm / smart baby monitor?

Hvor en almindelig babyalarm kun har én funktion, nemlig et-vejs-kommunikation med babyen, så har en smart babyalarm mange flere funktioner, der gør det nemt at holde øje med at din baby har det godt.

Eksempler på funktioner:

 • To-vejs kommunikation, så du ikke kun kan høre dit barn, men også tale til det
 • Kamera, der optager barnet
 • Sensor, der holder øje med barnets søvn (søvn tracker)
 • Sensor, der holder øje med at barnet trækker vejret
 • Måling af barnets hjerterytme
 • Måling af krops temperatur
 • Måling af rum temperatur
 • App, så du kan få målingerne på sin smartphone og følge med i realtid, samt se statistikker
 • Tilslutning til eksempelvis Google Home, Alexa, Siri og IFTTT

Gennemgang af de forskellige funktioner

Inden jeg kommer til selve min store smart babyalarm test, vil jeg gennemgå de selvstændige funktioner, som en smart baby monitor kan komme med. Dermed kan du nemmest vurdere, hvilke funktioner, som du gerne vil have at din nye smarte babyalarm skal have.

Spring direkte til smart babyalarm testen her

Læs testen af denne babyalarm længere nede.

Babyalarm med to-vejs kommunikation

De mest simple babyalarmer kommer kun med en-vejs kommunikation, hvilket vil sige, at du kan høre dit barn, men dit barn kan ikke høre dig. Mange nye babyalarmer kommer med to-vejs kommunikation (også mange af dem, der ikke hører til i smart kategorien). Dette betyder, at du kan tale til dit barn gennem babyalarmen. Det er eksempelvis smart, hvis du kan berolige dit barn med din stemme.

Baby monitor med kamera

Et kamera i din babyalarm er en god ide, hvis du gerne vil have muligheden for at kunne se dit barn i realtid. Det kan være beroligende visuelt at kunne se sit barn og ikke kun høre det, og denne mulighed kan du i dag få med mange babyalarmer. Nogle babyalarmer kommer med en forældreenhed der har en skærm, hvorpå du kan se dit barn, andre kommer med en app, så du kan følge babyenhedens kamera på din smartphone.

Babyalarm med søvntracker

En søvntracker analyserer dit barns søvnmønster og giver dig et indblik i hvordan barnet sover. Sensoren måler både hvornår barnet falder i søvn og hvornår det vågner, samt hvordan søvnen forløber i løbet af natten.

Søvndataene bliver samlet og analyseret i en app, så du hver morgen kan få en grafisk gennemgang af hvordan natten har været. Dette kan blandt andet give et godt indblik i barnets søvnmønster, som er relevant, hvis barnet har udfordringer med at sove eller med at falde i søvn.

Vejrtrækningssensor

Med en vejrtrækningssensor bliver du advaret, hvis dit barn ikke trækker vejret og hvis det trækker vejret uregelmæssigt.

Du skal naturligvis være opmærksom på, at en babyalarm ikke er godkendt medicinsk udstyr og at en vejrtrækningssensor kun er vejledende.

Måling af barnets puls

Barnets puls kan måles ved at placere et armbånd på barnets arm, som sender dataene til en app. Du kan så følge pulsmålingerne på din smartphone og se statistiker og grafer over pulsen.

Måling af kroppens temperatur

Da babyer ikke er gode til selv at regulere deres kropstemperatur, kan det være smart at babyalarmen holder øje med barnets temperatur. Hvis temperaturen falder eller stiger vil du få en besked på din smartphone og dermed ved du om det er en god ide at åbne et vindue, finde en tykkere dyne eller om barnet har feber.

Måling af rumtemperatur og luftfugtighed

Med en smart babyalarm har du mulighed for at måle rummets luftfugtighed og temperatur.

Babyalarm med app til smartphone

Dette er en meget nyttig funktion, når det kommer til en smart babyalarm. Her kan du nemt se alle informationerne på sin smartphone og følge med i hvordan barnet har det lige nu, samt få et historisk overblik. På denne måde har du en masse informationer, som du kan bruge til at sikre at dit barn har det bedst muligt.

Babyalarm, der kan tilsluttes til et smart home

Når man går all in på smart home produkter som undertegnede, så er det meget praktisk at babyalarmen kan tilsluttes til dit smarte hjem. Hvis den kan tilsluttes til Google Home eller andre digitale assistenter, kan du styre den ved hjælp af stemmen og eksempelvis spørge assistenen hvordan dit sovende barn har det, mens du selv sidder inde i stuen.

Smart babyalarm test og erfaringer 2020

Jeg har afprøvet mange nye babyalarmer, og læst mange menneskers erfaringer med dem (man får trods alt de mest troværdige resultater fra forældre, der selv har brugt dem til at holde øje med deres børn). Her kommer mine anmeldelser er de bedste smarte babyalarmer på markedet lige nu:

Arlo Baby – smart babyalarm test

Arlo Baby er en smart baby monitor, der også er pæn at have stående inde på børneværelset. Den kommer med følgende funktioner:

 • Kamera med 1080p HD, så du altid kan se dit barn klart og tydeligt. Kameraet har også en avanceret nattefunktion, så du ved hjælp af infrarødt lys, kan se barnet selvom børneværelset er mørkelagt.
 • Smartphone app, så du kan følge med uanset hvor du befinder dig.
 • 2-vejs kommunikation. Du kan tale til dit barn fra din smartphone.
 • Luftsensor, der måler luftkvaliteten i børneværelset inklusiv temperatur og luftfugtighed.
 • Lydsensor, der fortæller dig om dit barn græder. Babyalarmen kan høre forskel på gråd og andre lyder, så du ikke bliver forstyrret unødigt.
 • Bevægelsessensor, så du bliver alarmeret hvis dit barn vågner uden at sige noget.
 • Musikafspiller, der kan afspille beroligende musik og afspille hvid støj, der hjælper barnet med at falde i søvn. Du kan også indtale din egen stemme, så det er den barnet høre. Alt dette kan du kontrollere via appen på din smartphone.
 • Natlampe. Du kan vælge mellem tusindvis af farver og finde den farve og styrke, der gør dit barn mest trygt.

Arlo Baby er utroligt nem at sætte op og bruger et genopladeligt batteri, så du kan placere den, hvor du vil og nemt flytte den fra sted til sted. Der medfølger ikke en forældreenhed, i stedet skal du bruge sin smartphone. Til gengæld kan du tilføje flere brugere og dermed kan eksempelvis begge forældre få adgang til babyalarmen.

Arlo Baby er en stabil baby monitor med en masse smarte funktioner, som gør at du aldrig er i tvivl om dit barn er vågen eller sover. Skulle der være udfordringer med at få barnet til at sove, eller sover han/hun uroligt, er der også flere muligheder du kan bruge for at optimere søvnen, såsom natlys, hvid støj og musik (evt. din egen).

Ud over at fungere som den skal, så er Arlo Baby babyalarm også enormt sød at se på. Den forestiller en lille kanin, men hvis du hellere vil have den som en hundehvalp eller en kattekilling, er der mulighed for at tilkøbe det som ekstraudstyr. Der medfølger et beslag, så du kan sætte den på væggen, men den står også fint på et bord eller en anden overflade.

Arlo Baby er kompatibel med Google Home, Amazon Alexa og Apple HomeKit, så du kan stemmestyre den. Det fungerer overraskende godt og er en funktion, som de andre testede babyalarmer mangler.

Annonce: Sammenligning af priser på Arlo Baby babyalarm

ForhandlerPrisFragtSamlet
Cdon2.199,00 kr0,00 kr2.199,00 kr
Dustinhome2.399,00 kr0,00 kr2.399,00 kr

Snuza Pico baby monitor test

Snuza Pico er ikke en klassisk babyalarm i og med at dens hovedformål ikke er at holde øje med om barnet sover eller er vågen. Derfor kan du overveje at kombinere den med en billig klassisk babyalarm. Da jeg alligevel har valgt at nævne den her, så skyldes det at Snuza Pico er en smart baby monitor, der holder øje med dit barns søvnmønster, sovepositur vejrtrækning og kropstemperatur. Altså er den en slags søvntracker til spædbørn, der både giver dig muligheden for at give dit barn de bedste betingelser, når det skal sove, samt muligheden for at følge med i om barnet har det godt.

Snuza Pico kommer med følgende funktioner:

 • Smarphone app, der lader dig følge med i dit barns søvn og som eksempelvis kan advare dig, hvis der ikke registreres at barnet trækker vejret.
 • Se barnets aktuelle kropstemperatur.
 • Se om barnet ligger på siden, på maven, på ryggen eller sidder op og sover.
 • Se oversigter og grafer over hvordan dit barn sover.
 • Genopladeligt batteri, der varer i op til 40 timer.
Billede af Jonobacon
https://www.flickr.com/photos/jonobacon/8232857383/in/photolist-dxvxEX
Some rights reserved

Snuza Pico er en lille gadget, som du placere på barnets ble og der måler den så hvordan barnet bevæger sig, samt kropstemperaturen. Det er ikke min erfaring at barnet er generet af det lille stykke elektronik.

Prismæssigt befinder den sig i den lave ende, men da du også skal investere i en egentlig babyalarm, kommer det nok til at gå lige op. Jeg er personligt glad for gadgets og Snuza Pico falder i min smag. Det er beroligende at kunne følge med i om barnet sover godt og se dets søvnmønstre.

Det skal selvfølgelig nævnes at denne gadget ikke er et medicinsk apparat og at eventuelle alarmer angående barnets velbefindende kun er vejledende.

Annonce: Sammenligning af priser på Snuza Pico Baby monitor

ForhandlerPrisFragtSamlet
Pinkorblue1.198,00 kr
0,00 kr1.198,00 kr
Jollyroom1.199,00 kr
0,00 kr1.199,00 kr
Cdon1.895,00 kr
0,00 kr1.895,00 kr

Bluebell Smart babyalarm (Bluebell Smart Baby Monitor) Test

Den smarte babyalarm fra Bluebell kommer med en lang række lækre funktioner og fungerer både som en klassisk babyalarm, samtidig med at den har en masse sensorer, der måler hvordan barnet har det. Det eneste man kunne savne var et kamera, men mindre kan selvfølgelig også gøre det.

Bluebell smart babyalarm kommer med følgende funktioner:

 • Sensor, der måler om barnet trækker vejret.
 • Måling af kropstemperaturen.
 • Måler hvordan barnets stilling er, så du kan blive alarmeret, hvis barnet eksempelvis ligger sig på maven.
 • Advarer dig, hvis barnet græder (ligesom en helt almindelig babyalarm).
 • Følger dit barns søvnmønster.
 • Følger hvor meget dit barn bevæger sig, når det er vågent ligesom en almindelig aktivitetstracker.
 • Kommer med et genopladeligt batteri, der holder i op til 3 dage.
 • Kan afspille musik og hvid støj, når barnet skal falde i søvn.
 • 2-vejs kommunikation, så du både kan høre dit barn og tale til det.
 • Smartphone app, hvor du kan følge dit barn. Du kan også lave rutiner og få notifikationer via appen og f.eks. blive husket på amninger og bleskift.
 • Udover appen medfølger der også en forældreenhed i form af et armbånd til den voksne, der hele tiden er i forbindelse med babyenheden.

Som det nok kan ses af ovenstående liste, så er der her tale om en smart babyalarm med mange funktioner – og far her er glad.

Babyalarmen kommer i tre dele:

 • En babyenhed, som nemt klipses fast på barnets body.
 • En forældreenhed i form af en aktivitetstracker til en voksen. Du tager blot armbåndet på og kan dermed følge med i hvordan barnet har det. Armbåndet fungerer også som en almindelig aktivitetstracker, som kan måle din egen aktivitet.
 • En Smart Hub, hvor du kan oplade dine to enheder. Samtidig fungerer hubben som højtaler, mikrofon og den kan give beroligende lys.

Bluebell Smart babyalarm lever op til alle mine forventninger. Barnet er ikke generet af at have den siddende og den giver mig en lang række informationer, som jeg kan bruge til at give barnet de bedste betingelser for en god søvn.

Ideen med at have et ur/en aktivitetstracker til en forælder, fungerer godt. På den måde behøver du ikke at have din telefon på dig hele tiden, selvom du selvfølgelig også kan bruge appen, der giver mulighed for at tilføje flere brugere.

I skrivende stund kan Bluebell Smart Baby Monitor kun købes på Amazon, da den officielle hjemmeside desværre ikke sender til Danmark.

Annonce: Køb Bluebell Smart Baby Monitor på Amazon her

Owlet smart babyalarm test

Den smarte babyalarm fra Owlet er den dyreste, som jeg har testet, men du får også mange smarte funktioner for pengene. Du kan se en oversigt over alle funktionerne her:

 • Smartphone app, hvor du kan følge med i hvordan dit barn har det.
 • En smart sok til barnet med en sensor i, der måler hjerterytme, oxygen niveau.
 • Der medfølger en Base, der ved hjælp af lys viser dig hvordan barnet har det. Samtidig kan den udsende en alarm, hvis der er noget i vejen. Du kan naturligvis også få alarmer på din smartphone via appen.
 • 1080p HD kamera, så du kan se hvordan barnet har det live. Kameraet kan også se i mørke.
 • 2-vejs kommunikation, så du både kan høre og tale med barnet.
 • Måling af rum temperaturen.
 • Registrerer lyde, såsom babygråd.

Owlet kan både købes i en variant med og uden kameraenheden. Jeg har valgt at afprøve versionen med kamera.

Jeg er imponeret over hvor innovativ babyenheden er. Den kommer i form af en sok, med en sensor i. Der medfølger tre sokker i en standard pakke og de kan selvfølgelig vaskes uden sensoren. Du sætter blot sokken på babyens fod og så går den i gang med at sende data til smart basen ved hjælp af Bluetooth. Du kan dermed altid følge med i hvordan barnet har det ved hjælp af appen og ligeledes se det visuelt, hvis du har kameraenheden.

Owlet smart babyalarm er nem at bruge og opsætte. Du skal blot give barnet sokken på og downloade appen, så er du i gang.

Der medfølger et magnetisk vægbeslag til kameraet, men du kan også vælge at stillet det på et bord eller lignende.

Desværre kan Owlet Smart Sock + Cam ikke fås i nogle danske butikker i skrivende stund. Men den kan købes på Amazon.

Annonce: Se Owlet Smart Sock + Cam på Amazon her

LEAVE A RESPONSE

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *