Smartguiden

Smart Hjem Guide

Smart hjem

Google Home – Test & Erfaringer

Efter først at have introduceret deres Google Assistent på dansk i 2018, udkom Google Home og Google Home Mini kort tid efter. Jeg har gennem den seneste tid testet en Google Home smart højtaler og deler her mine erfaringer, så du selv kan tage stilling til om du også vil prøve den.

Reklame: Sammenligning af priser på Google Home

ForhandlerPrisFragtSamlet
Proshop888,00 kr0,00 kr888,00 kr
Wifi-butikken1.299,00 kr29,00 kr1.328,00 kr
Wupti.com2.099,00 kr99,00 kr2.198,00 kr

Opsætning af Google Home

Når du pakker din smarthøjtaler ud, står du med en højtalerenhed og et strømkabel. Det siger næsten sig selv, at det er uhyre simpelt at opsætte højtaleren. Når først du har sat den i stikkontakten og downloaded Google Home appen, skal du blot følge instruktionerne for opsætningen. Her kan alle være med.

Google Home. Alt hvad pakken indeholder – klar til tilslutning og opsætning.

Hvad kan Google Home?

Google Home er en smart højtaler, der bringer Google Assistent ind i hjemmet på en smart måde. Ved at sige: OK Google eller Hi Google ud i rummet, efterfulgt af en kommando eller et spørgsmål, vil din virtuelle assistent gøre sit bedste for at hjælpe dig.

Du kan f.eks. spørge:

  • Hvad er klokken?
  • Hvad står der i min kalender i dag?
  • Hvordan bliver vejret i morgen?
  • Hvad er 34×453?
  • Hvornår har dronningen fødselsdag?
  • Hvor mange dage er der til jul?

Eller du kan give Google Home en kommando, såsom:

  • Spil musik med Beatles
  • Tænd lyset i stuen
  • Afspil Venner på tv i stuen
  • Skriv mælk på indkøbslisten

Den virtuelle assistent kan også trænes i at høre, hvem der taler til den. Dette er eksempelvis smart, når jeg spørger hvad der står i min kalender og får et svar, mens min kone vil få et andet svar, hvis hun spørger.

Google Home stadig i æsken.

Sikkerhed

Du skal være opmærksom på, at du med en Google Home enhed installere en højtaler og mikrofon i dit hjem, som hele tiden står og lytter. Godt nok har du mulighed for at slukke for mikrofonen på bagsiden af enheden, men hvis du gør det, så mister enheden sit egentlige formål.

I praksis betyder ovenstående, at alt hvad der bliver sagt kan blive sendt til en af Googles servere og der er svært at gisne om, hvad det kan blive brugt til. Du kan være forholdsvis sikker på, at din data er sikker, men igen skal du gøre dig det bevidst.

Masser af muligheder.

Udfordringer og fremtiden

Jeg har nu afprøvet en Google Home højtaler i en længere periode og jeg må indrømme, at det er et sjovt stykke legetøj. Den er f.eks. koblet sammen med min smarte belysning, så jeg kan styre lyset med stemmen. Og det er altså smart blot at kunne sige ud i rummet: ” OK Google, skriv rygbrød på indkøbslisten” og så står det der med det samme.

Den virtuelle assistent er et smart stykke værktøj, når den fungerer, men der er også mange tidspunkter, hvor den kommer til kort og ikke kender svaret på dine spørgsmål – tit fordi du ikke har formuleret dem korrekt. Dog er den bygget på en spændende algoritme, der hele tiden bliver klogere, så jo flere der taler dansk til den, jo bedre bliver den til at forstå sproget og komme med korrekte svar.

Der er endnu mange funktioner, som kun findes hvis du taler engelsk til den, men du kan være helt sikker på at de med tiden også vil komme på dansk, så dette er et udmærket tidspunkt til at lære assistenen at kende på.

Der er børn i min familie og her kommer Google Assistent nogle gange til kort. Den kan sagtens forstå, hvad jeg siger, men har sine udfordringer med børnestemmer, især hvis børnene ikke taler helt klart. På plussiden, så får den ungerne til at øve deres artikulation.

Konklusion

Kan det så betale sig at købe en Google Home enhed? Jeg har været godt tilfreds. Du skal selvfølgelig acceptere, at alt hvad du siger, kan blive gemt på en amerikansk server, men har du først accepteret dette, så står du med et smart stykke værktøj, som allerede nu kan være med til at gøre hverdagen både nemmere og sjovere, og du kan være helt sikker på, at der fremadrettet vil komme mange flere muligheder.

Reklame: Sammenligning af priser på Google Home

ForhandlerPrisFragtSamlet
Proshop888,00 kr0,00 kr888,00 kr
Wifi-butikken1.299,00 kr29,00 kr1.328,00 kr
Wupti.com2.099,00 kr99,00 kr2.198,00 kr

LEAVE A RESPONSE

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *