Smartguiden

Smart Hjem Guide

Overvågning & Sikkerhed Smart hjem Wi-fi

Dørklokker med kamera – Test og erfaringer 2019

Der var engang, hvor dørklokken bare ringede, når der var en der trykkede på knappen. I dag kan du tale med vedkommende gennem 2-vejs kommunikation, se vedkommende gennem videoen og få besked på din smartphone, når der er nogen der ringer på eller bare bevæger sig udenfor din dør.

Der er flere video dørklokker på markedet med forskellige funktioner. Nogle er trådløse og fungerer gennem dit wi-fi, andre tilsluttes din eksisterende ringeklokke. Vi har her set på nogle af de mest populære dørklokker med kamera og giver også vores anbefalinger.

Ring Doorbell 2 – Dørklokke med kamera og wi-fi

Dørklokkerne fra Ring er før blevet omtalt her på siden. (Du kan evt. læse vores anmeldelse af Ring Doorbell 2 her). Ring Doorbell 2 er en klar opgradering af din gamle dørklokke, da du får en masse smarte ekstra funktioner.

Når der bliver trykket på klokken får du straks besked på din smartphone. Hvis du er hjemme, kan du så vælge at lukke døren op. Du kan derimod også se vedkommende, der ringer på, direkte via Rings app på din telefon og tale med vedkommende – dette er især smart, hvis du ikke lige er hjemme. Du kan evt. fortælle din gæst, at du er hjemme lige om lidt, fortælle fragtmanden hvor han kan sætte pakken eller fortælle tyven, at han hellere må skynde sig væk, fordi du har kaldt assistance. Hvis du ikke vil nøjes med at få besked på din smartphone, men også vil have besked via en klokke, kan du tilkøbe en trådløs Ring Chime ringklokke, som blot skal sidde i en stikkontakt.

Ring Doorbell 2 fungerer også som et helt almindeligt overvågningskamera. Det har en indbygget bevægelsessensor, som du selv kan indstille følsomheden af. Dermed optager det aktivitet foran din hoveddør – også selvom, der endnu ikke er blevet ringet på døren.

Ring Doorbell 2 har et genopladeligt batteri, hvilket vil sige, at den er trådløs og det gør den ekstra nem at sætte op. Hvis du i forvejen har trukket strøm til din nuværende ringklokke, kan du også vælge at tilslutte video ringklokken fra Ring til strømforsyningen og dermed slippe for at skulle skifte batteriet. Dørklokken fås også i en Ring Pro udgave, der kun er bygget til at kobles til din almindelige forsyning. Derudover kommer Ring Pro også med en række mere avancerede funktioner.

Dørklokken er kompatibel med IFTTT og kan dermed tale sammen med andre smart produkter. Har du eksempelvis smart belysning, kan du sætte lyset i gangen til at tænde, når der bliver ringet på døren.

Ring har også en produktserie af overvågningskameraer, og hvis du vælger disse, kan alle produkterne styres gennem den samme app.

Du skal være opmærksom på at Ring Doorbell 2 er en wi-fi dørklokke og derfor kræver den, at der er wi-fi signal ved din hoveddør. Hvis signalet ikke er så stærkt, kan du eventuelt supplere med en Ring Chime med indbygget wi-fi repeater.

Annonce: Ring Video Doorbell 2 prissammenligning

ForhandlerPrisFragtSamlet
Wifi Butikken1.584,00 kr01.584,00 kr
Dustin Home1.590,00 kr01.590,00 kr

SkyBell Video Doorbell

Video ringeklokken fra SkyBell har nogle af de samme funktioner, som Ring også praler af.

Skybell Video Doorbell er en trådløs wi-fi dørklokke med video, bevægelsessensor og 2-vejs kommunikation. Det vil i praksis sige, at den er nem at sætte op og tilslutte, da du ikke skal trække kabler. Derudover bruges bevægelsessensoren til at registrere bevægelse ved din hoveddør – også når der endnu ikke er blevet ringet på dørklokken. Ved hjælp af video, højtaler og mikrofon, kan du både se vedkommende ved din dør og tale med vedkommende.

Der er et stort plus og et stort minus ved denne dørklokke. Vi tager det positive først. SkyBell Video Doorbell kommer med en gratis cloudservice, hvor du gratis får gemt de videoer, som din dørklokke optager. Dermed kan du altid med tilbagevirkende kraft, se hvem der ringede på døren. Dette skal ses som en modsætning til Ring, der kræver et mindre månedligt gebyr for den samme service.

Den negative del er, at mange skriver de har udfordringer med at holde wi-fi forbindelsen til dørklokken. Uden wi-fi forbindelse virker den ikke, så det er en god ide at tjekke, om du har en god forbindelse ved din hoveddør (eller, der hvor du nu vil placere den).

SkyBells egen video om SkyBell Video Doorbell.

Annonce: SkyBell Video Doorbell kan købes på Amazon

DoorBird dørstation med wi-fi og kamera

Dørklokken fra DoorBird er produceret i Tyskland og er en af de bedste på markedet. Det er dog også en af de dyreste, men til gengæld så får du kvalitet for pengene.

DoorBird fungerer ligesom de fleste andre ringklokker på markedet. Den er trådløs og tilsluttes via dit wi-fi netværk, hvilket gør tilslutningen nem som en leg.

DoorBird dørstation har følgende funktioner:

  • HD kamera, så du kan se og optage den ringer på døren samt bevægelse foran døren.
  • Bevægelsessensor.
  • Højtaler og mikrofon, så du kan tale med den der ringer på, selvom du ikke er hjemme.
  • Nattesyn, så dørklokken også fungerer, når det er mørkt.
  • Mulighed for tilslutning med Ethernet kabel, hvis du ikke vil bruge wi-fi.

Udover ovenstående, så er dørklokken kompatibel med smartlåse, så hvis du eksempelvis har en smart lås fra DanaLock, kan du låse døren op, selvom du ikke er hjemme. Dette er smart, hvis du eksempelvis får gæster, men er blevet forsinket.

DoorBird kommer også med en gratis cloudservice, hvor dine videoer bliver gemt i HD kvalitet uden du skal betale hverken et engangsbeløb eller månedlige gebyrer. Dette er hver at bemærke, da Ring som ellers er en af de store spillere på markedet, kræver et betalingsabonnement for den samme service.

Sådan installerer du nemt en DoorBird dørstation.

Annonce: Doorbird kan købes hos Amazon

Netatmo Smart Video Dørklokke

Til sidst skal lige nævnes Netatmo Smart Video dørklokke som forventes at komme i handlen i starte af 2019. Netatmo har i forvejen en række smarte produkter indenfor smart homes og det er kun en naturlig udvikling, at de nu også har lavet en smart video dørklokke.

Netatmo Smart Video dørklokke har blandt andet følgende funktioner:

  • HD kamera
  • 2-vejs kommunikation
  • Wi-fi tilslutning
  • Egen app
  • Bevægelsessensor

Derudover kan du gemme optagelserne på et internt SD-kort eller uploade dem direkte til en FTP server eller til Dropbox, hvilket vi godt kan lide.

Netatmo har tidligere produceret en række spændende produkter indenfor vejrstationer og deres Welcome og Presence kameraer er også gode eksempler på dette. Derfor er der høje forventninger til deres dørklokke.

Se Netatmos video dørklokke i aktion her.

Annonce: Prisen kendes ikke, men når Netatmo videodørklokke kommer i handlen, kan den bl.a. købes hos: Wifi-Butikken

LEAVE A RESPONSE

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *