Smartguiden

Smart Hjem Guide

Smart hjem

Smart Plug – smart stikkontakt – Test og erfaringer 2019

Skal dine stikkontakter nu også til at være intelligente? Ja, det skal de da. Og der er faktisk flere gode grunde til at begynde at bruge smart plugs – eller smarte stikkontakter, som man jo også kan sige på dansk.

Hvad er en Smart Plug?

En Smart Plug (eller en smart stikkontakt) er i bund og grund blot en form for “mellem-stikkontakt”, som du sætter ind i dine nuværende stikkontakter og derefter kan du så sætte dine almindelige elektronik produkter til i din Smart Plug. Altså er den er avanceret form for udvidelse af de gamle timere, som mange eksempelvis bruger til at tilslutte julelyset.

Hvad er der så smart ved det? Det smarte er at din nye stikkontakt kan styres ved hjælp af din smartphone. Du kan altså tænde og slukke den ved hjælp af en app på din telefon. Det er smart og simpelt, men det åbner også op for mange nye muligheder, da du dermed kan give andre apps mulighed for at tænde og slutte for stikkontakten, eksempelvis ved hjælp af IFTTT (læs mere om IFTTT her).

Med en Smart Plug, har du mange muligheder.

Her er nogle eksempler på hvad du kan bruge det til:

  • Sæt kaffemaskinen til at starte samtidig med vækkeuret, så du hver morgen vågner til nybrygget kaffe.
  • Tilslut dine lamper til en Smart Plug, og du kan styre din belysning fra din smartphone, selvom du ikke har smarte pærer.
  • Spar strøm på dine elektronikprodukter, ved at kunne slukke for alle (eller specielt udvalgte) stikkontakter med et enkelt tryk på din telefon.
  • Hold øje med hvor meget strøm dine produkter bruger.
  • Hvis du bruger Amazon Alexa, Apple HomeKit eller Google Assistant kan du styre tilsluttede produkter med stemmen.
  • Indstil tidsplaner for tilsluttede produkter.

Der er mange producenter, der producerer deres egne smart plugs. Du kan her se et udpluk af markedet:

INNR Smart Plug

INNR Smart Plug er kompatibel med Philips Hue og Zigbee. Det vil i praktisk sige, at du kan se din INNR Smart Plug i din Philips Hue app og styre den tilsluttede enhed fra appen. For at fungerer via Philips Hue, skal du dog have en Philips Hue Bridge. Har du ikke dette, skal denne smart plug tilsluttes INNRs egen bridge.

Denne intelligente stikkontakt er i skrivende stund ikke kompatibel med Apple Homekit.

Annonce: Sammenligning af priser på INNR Smart Plug

ForhandlerPrisFragtSamlet
Dustinhome245,00 kr59,00 kr304,00 kr
LampeGuru279,95 kr39,00 kr318,95 kr
Wifi-butikken279,00 kr49,00 kr328,00 kr

Koogeek Smart Plug

Hvis du vælger en Koogeek Smart Plug, får du en intelligent stikkontakt, der både er kompatibel med Apple HomeKit, Google Assistant og Amazon Alexa. Dermed er den klar til at blive styret af din stemme.

Som noget ekstra smart, så giver Koogeek Smart Plug dig mulighed for at overvåge dit strømforbrug på den enkelte stikkontakt og så er den også en af de pænere af slagsen.

Annonce: Koogeek Smart Plug prissammenligning

ForhandlerPrisFragtSamlet
Wifi-butikken329,00 kr49,00 kr378,00 kr
LampeGuru349,95 kr39,00 kr388,95 kr
Coolstuff389 kr39,00 kr428,00 kr

VOCOlinc Power Plug med 2 USB stik

VOVOlincs egen video om deres Power Plug.

VOCOlinc Power Plug tilsluttes direkte til dit wi-fi, så du behøver ingen bridge, hvis du går med denne løsning. Den skal bare tilsluttes en stikkontakt, og så styrer du den ved hjælp af en gratis app, som både fås til iPhone og Android.

Stikkontakten er kompatibel med Apple HomeKit, Google Assistant og Amazon Alexa. Derudover kan den overvåge dit strømforbrug og som en lille bonus, kommer den med to USB stik, så du kan oplade din telefon eller tablet direkte i stikkontakten.

Annonce: VOCOlinc Power Plug prissammenligning

ForhandlerPrisFragtSamlet
Frishop269,00 kr39,00 kr308,00 kr
Proshop279,00 kr29,00 kr308,00 kr
Wifi-butikken299,00 kr49,00 kr348,00 kr

IKEA TRÅDFRI

IKEA er begyndt at forhandle flere trådløse produkter, og de har også en smart stikkontakt, som de kalder TRÅDFRI. Denne er klart en af de billigste på markedet, men den har ikke så mange funktioner, som nogle af de andre og så kræver den tilslutning til en TRÅDFRI gateway for at fungerer. Derudover, så er den lidt kluntet at se på.

LEAVE A RESPONSE

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *