Smartguiden

Smart Hjem Guide

Smart hjem Wi-fi

Hvad er IFTTT?

– Og hvorfor du skal komme i gang med at bruge det

Hvis du ikke ved hvad IFTTT er, så læs med her, fordi det er en smart service, der kan gøre dit smarte hjem enig mere smart (og jo, du kan sagtens finde ud af at bruge det).

Hvad står IFTTT for?

IFTTT står for If This Then That – altså “hvis dette, så dette”. Det er en simpel service, der laver betingede handlinger nemt.

Og hvad kan man så bruge det til?

Nu bliver det smart. IFTTT lader dig oprette små applets, der skaber uendelige anvendelsesmuligheder. Systemet er kompatibelt med stort set alle services og produkter, så længe de er tilsluttet internettet. Hvad kan du så bruge det til? Her er nogle eksempler:

  • Når du kommer hjem, tænder dit smarte lys selv.
  • Hvis du forlader bopælen, slukker din smartphone for wi-fi.
  • Når du tager et billede, bliver det automatisk delt på Instagram.
  • Hvis det bliver regnvejr, så får du en besked, inden du går ud ad døren.
  • Når din telefon ringer, sættes din robotstøvsuger på pause.
  • Tilpas Google Assistant og Alexa, så de tilpasses efter dine behov.
  • Gem dine Instagram billeder i Dropbox.

Ovenstående er kun små eksempler på, hvad IFTTT kan. Hvis du går ind på hjemmesiden, eller downloader deres app, kan du se de tusindvis af applets, der allerede er oprettet, men du kan også nemt oprette dine egne.

Hvordan fungerer IFTTT?

Konceptet er faktisk enormt enkelt. I det der sker én handling, følger der automatisk en anden handling med. Det kan være, at din telefons gps viser at du befinder dig et bestemt foruddefineret sted, hvorefter din Sonos højtaler begynder at spille. Eller du siger en bestemt sætning til din Google Assistant eller Alexa, hvorefter de udfører en handling, som du selv har defineret. Altså kort sagt: Hvis det første sker, så sker det andet også.

Ved at bruge IFTTT (If This Then That), kan du selv videreudvikle og tilpasse dit smarte hjem, helt uden at kende til programmering og tekniske opsætninger. Det er stort set kun fantasien, der sætter grænser for hvad du kan opnå, når først du går i gang med IFTTT, og det er da også grunden til at servicen er blevet enormt populær inden for smarte hjem og internet of things.

IFTTTs hjemmeside finder du her

IFTTT i Google Play

IFTTT i App Store

6 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *