Smartguiden

Smart Hjem Guide

Smart hjem

Hvad er et smart home?

Udtrykket smart home er efterhåndende blevet et meget brugt udtryk, men hvad er det helt præcist det dækker over? De har jeg set lidt nærmere på her.

Det intelligente hjem

Smart home betyder intelligent hjem (nogle siger også smart hjem) og konceptet er stærkt forbundet med internet of things, som tit forstås som en væsentlig del af det intelligente hjem.

En stor del af forbrugerelektronik, kan nu forbindes til internettet. Her er der tale om fjernsynet, støvsugeren, boligalarmen, kaffemaskinen, belysningen og meget mere. Når vi taler om elektronik, så er der stort set ingen grænser for, hvad der kan tilsluttes internettet og dermed blive en del af et intelligent hjem. Hvis det ikke direkte kan tilsluttes til internettet, kan du sandsynligvis ved hjælp af en smart stikkontakt tilslutte det alligevel.

Hvorfor skal mine ting forbindes til internettet?

Nogle gange lyder det lidt fjollet, når producenter fortæller, at deres produkter kan forbindes til internettet. Hvad er for eksempel formålet med at din vaskemaskine eller dit køleskab er online? Det giver ikke altid mening, men når først dit elektronik begynder at tale sammen, begynder det at give mening og det er her det intelligente hjem – sit smart home – kommer på banen.

I dag kan stort set al forbrugerelektronik, der kan tilsluttes internettet tale sammen. Selv hvis det ikke er direkte kompatibelt, kan du bruge en service som IFTTT til at få dem til at kommunikere med hinanden. Når først produkterne kan kommunikere sammen, kan du begynde at kombinere dem.

Her er nogle eksempler:

  • Når telefonen ringer, så stopper din robotstøvsuger selv.
  • 10 minutter inden vækkeuret ringer, starter din kaffemaskine.
  • Når der bliver ringet på døren, så tænder lyset i entreen.
  • Når der ikke er mere mælk tilbage i køleskabet, så bliver det automatisk skrevet på din indkøbsliste.

Ovenstående er kun nogle få eksempler, for at vise hvad du kan gøre i dit intelligente hjem, men reelt set er der meget få grænser for, hvad du kan sætte dit hjem op til.

God ide med hurtigt internet i hele boligen

Et problem mange støder på, når de skal til at sætte deres smart home/intelligente hjem op er at der kan være udfordringer med internettet. Når der er mange produkter, der skal være online, er det naturligvis vigtigt med en forholdsvis hurtigt og stabil forbindelse. Sidstnævnte er klart det vigtigste.

Hastigheden er vigtig, hvis du skal streame film fra Netflix eller lignende, men stabiliteten er vigtig hele tiden, da mange produkter, der er online, kun fungerer optimalt, når de har forbindelse med internettet.

Hvis du ikke har en stabil internetforbindelse i hele din bolig, vil vi anbefale dig at bruge enten en wifi-repeater eller endnu bedre: et mesh netværk (såsom Google WiFi).

2 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *