Smartguiden

Smart Hjem Guide

Tilbehør

Opladerstation test 2019 – Skjul de grimme kabler

I mit hjem har vi længe haft en stor udfordring. Vi har efterhånden mange ting, der skal oplades. Smartphones, smart watches, tablets… og de kræver alle sammen en oplader, som vi bliver nødt til at have liggende. Der findes dog flere smarte løsninger, som hjælper på problemet med de grimme opladere og ledninger. Jeg har set på nogle af dem her, som typisk går under navnet opladerstationer.

Charge Pit – min favorit opladestation

Charge Pit er min favorit, når det kommer til opladestationer. Den er praktisk og flot, at have stående – og så er den relativt billig. Efter i flere år at have levet med et helvede af løse opladere, har vi nu fået gemt dem alle sammen væk inde i en Charge Pit, der nu står pænt og pynter.

Charge Pit kommer i flere farver heriblandt hvid, sort og valnød. Den har 6 udgange, hvilket i praksis vil sige, at du kan tilslutte 6 oplader-kabler til den. Derudover er den udstyret med en række riller, som passer til smartphones og tablets, så de ikke ligge og roder, når de er til opladning.

Selve opladerkablerne følger ikke med (det gør de typisk ikke med en opladerstation). Til gengæld betyder det, at du blot skal tilslutte dine egne kabler til USB-hubben inde i din Charge Pit, så der ikke er nogen grænser for, hvilken type oplader der kan bruges.

Charge Pit fås fra 525 kr.

Charge Pit i valnød.

Annonce: Charge Pit prissammenligning

ForhandlerPrisFragtSamlet
Modify525,00 kr0525,00 kr

Alldock opladerstation – når du elsker luksus design

Hvis du vil gå all in på din opladerstation, så kan du vælge en Alldock opladerstation. Princippet er det samme som ved Charge Pit. Du tilslutter blot dine egne kabler til USB-hubben inde i din Alldock opladerstation og slipper dermed for at skulle se på alle kablerne.

En Alldock fås i to forskellige størrelser: En med 4 udgange og en med 6 udgange. Begge versioner kommer med en række riller, som passer til smartphones og tablets, så de kan stå der, mens de bliver opladet.

Alldock er et meget lækkert stykke design og fås i flere forskellige farver og træsorter. Du betaler dog også en del mere for det, men som sagt, så er det altså også et flot stykke brugskunst at have stående.

Alldock kommer i:

  • Bambus
  • Sort
  • Hvid
  • Valnød
  • Sølv

Ud over ovenstående versioner, findes der også varianter af opladerstationen, hvor de forskellige farver og træsorter er blandet, så du kan helt sikkert finde en, der passer til lige netop din egen stil.

En Alldock koster fra 670 kr.

Alldock præsentations video.

Annonce: Priserne er for den billigste model med 4 udgange.

ForhandlerPrisFragtSamlet
Coverme670,00 kr29,00 kr699,00 kr
BrandAvenue745,00 kr19,95 kr764,95 kr
RandomShop745,00 kr19,95 kr764,95 kr

ROMMA Kabelstyringsboks – den billige løsning fra IKEA

Hvis du bare er ude efter en billig og simpel løsning, til at få dine opladere, kabler og ledninger væk fra øjesyn, så har IKEA også en løsning. Den hedder Romma kabelstyringsboks og er i princippet blot en hvid plastikboks med huller i til kabler.

Romma kommer ikke med en USB-hub, men er lavet til, at du inde i skal have en kabeldåse, som du så kan tilslutte dine opladere til. Du kan selvfølgelig også blot vælge, selv at købe en USB-hub.

Dette er helt sikkert ikke den kønneste løsning, men det kan være et godt alternativ til kabelrodet, hvis du ikke vil bruge en masse penge på en opladerstation.

Romma koster kun 49 kr. Du kan dog også tilkøbe et trådløst opladerlåg til den, som koster 499 kr.

Hjemmelavet opladerstation – den kreative

Du kan selvfølgelig også vælge, at lave din helt egen hjemmelavede opladerstation. Faktisk er det i princippet vældigt simpelt (se eventuelt, hvor simpel den fra IKEA er).

For at lave din egen opladerstation, skal du blot bruge en kasse og en USB-hub. Kassen kan være en skotøjskasse, en brødboks eller noget helt tredje – der er ikke nogen grænser for kreativiteten.

Inde i kassen skal du placere din USB-hub og lave de huller, der skal bruges til kablerne.

Hvis du vælger at lave din egen opladerstation, skal du være opmærksom på, at det er vigtigt, der er ventilation til opladerene, så de ikke bliver for varme. Dette er meget vigtigt, da der ellers kan opstå overophedning og dermed brandfare.

Her er et eksempel på en hjemmelavet opladerstation lavet af en skotøjsæske.


LEAVE A RESPONSE

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *