Smartguiden

Smart Hjem Guide

Vejr og Klima

Digital radonmåler fra Airthings

Radon i boligen er sundhedsskadeligt og kræftfremkaldende, så det er ikke så underligt, at der er meget fokus på problemet i øjeblikket. Typisk tager det flere måneder at måle radon, for at få en præcis måling, men nu har Airthings lavet en elektronisk radonmåler, der kan give dig en måling i realtid.

Hvad er radon?

Radon er en radioaktiv luftart, som kan trænge ind i boliger fra undergrunden. Derfor er der risiko for at se en høj koncentration i kældre og det er vigtigt at gøre noget ved det, da en forekomst af radon i boligen øger risikoen for lungekræft markant. Faktisk dør 300 danskere hvert år på grund af radon i boligen.

Hvordan måler man radon?

Der er flere måder hvorpå du kan måle radon. Den mest brugte er ved at placere radon-målebokse i de rum, som er aktuelle. Disse målebokse registrerer så radioaktive partikler over en periode på mindst 60 dage. Herefter skal de sendes ind til et laboratorium, der analyserer dem og derefter giver dig et svar.

Du kan også vælge at bruge et dosimeter. Ligesom med radon-måleboksene, skal dette indsendes til et laboratorium for at få svar. Fordelen ved det, er at det kun skal stå i minimum 10 dage inden det skal sendes ind. Til gengæld er det ikke så præcist som ved den første metode.

Der er selvfølgelig også en tredje metode og det er den, som er interessant i forhold til Airthings.

Airthings Wave – radonmåleren til det smarte hjem

Når nu du alligevel er i gang med at gøre dit hjem super smart og også påtænker at holde øje med luftkvaliteten, kan du gå all in og købe en Airthings Wave luftkvalitetsmåler – der også måler radon.

Jeg har tidligere her på siden anmeldt luftkvalitetsmåleren Awair 2nd Edition, der ligesom Airthings Wave holder øje med kvaliteten af luften i din bolig. Airthings har dog her den ekstra funktion, at den også kan måle radon.

Airthings Wave er i bund og grund en luftkvalitetsmåler, der er nem at bruge. Du skal blot opsætte den i det rum, som du gerne vil holde øje med, og så får du resultaterne på din smartphone via Airthings app, der forbinder via bluetooth.

Airthings Wave fås i to varianter: Airthings Wave og Airthings Wave Plus.

Airthings Wave måler:

  • Radon
  • Temperatur
  • Luftfugtighed

Airthings Wave Plus måler

  • Radon
  • Temperatur
  • Luftfugtighed
  • CO2
  • Lufttryk
  • VOC – Flygtige organiske forbindelser

Hvis du bare er interesseret i at måle radonniveauet, er basisudgaven altså nok, men hvis du gerne vil have en general luftfugtighedsmåler, er plusudgaven et godt valg, da den giver dig en lang række målinger, som du kan handle ud fra.

Begge versioner af luftkvalitetsmåleren ligner hinanden. De ligner mest en lille anonym røgalarm, så det er ikke et instrument, som man lægger specielt meget mærke til. Til gengæld, så er det altså et fantastisk godt instrument, til at holde øje med luftkvaliteten i dit hjem på.

Annonce: Prissammenligning af Airthings Wave

ForhandlerPrisFragtSamlet
Wifi-butikken1.449,00 kr0,00 kr1.449,00 kr
Lampeguru1.499,95 kr0,00 kr1.499,95 kr
Radimet1.950,00 kr0,00 kr1.950,00 kr

Annonce: Prissammenligning af Airthings Wave Plus

ForhandlerPrisFragtSamlet
Wifi-butikken1.999,00 kr0,00 kr1.999,00 kr
Lampeguru1.999,95 kr0,00 kr1.999,95 kr

LEAVE A RESPONSE

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *