Smartguiden

Smart Hjem Guide

Rengøring

Robotgulvvaskere – Test 2019 – guide og erfaringer

Robotgulvvaskeren er på vej frem og flere og flere vælger at supplere deres robotstøvsuger med en robotgulvvasker, så gulvet kan blive pænt og skinnende. Det er da også oplagt, at lade en maskine gøre arbejdet, når det nu er muligt. Så kan du jo bruge din tid på noget andet og i mange tilfælde, så gør robotten et bedre stykke arbejde, end de fleste mennesker, i hvert fald når det kommer til gulvvask.

Her kan du læse vores test af de nyeste robotgulvvasker, som er på markedet i 2019.

Test af iRobot Braava 390T

Slip nemt for rengøringen.

Dette er nok min personlige favorit. iRobot Braava 390T er en smart lille gulvvasker, som stadig er imponerende effektiv.

Brugervenligheden er helt i top, så alle kan være med – også dem, som ikke kender det store til robotter i forvejen. Du skal blot sætte en ren klud på (den medfølgende klud er genanvendelig) og påfylde væske og sæbe, derefter skal du vælge om du vil have fejet gulvet eller vasket gulvet – så går iRobot Braava 390T i gang og det er sjældent der er behov for at stoppe, før den er helt færdig. Hvis gulvet kun skal fejes kan den køre op til 4 timer og gøre et areal på 93 m2 rent. Hvis den skal vaske gulvet, kan den køre i 2½ time og klare et areal på 33 m2.

Robotgulvvaskeren gør brug af iAdapt 2.0 navigationssystemet, der sørger for at den selv kan holde øje med hvor den har gjort rent og hvor den mangler at gøre rent, så arbejdet altid bliver gjort effektivt.

I og med at den er lille (kun 7,9 cm høj) kan den komme ind under de fleste møbler og den arbejder enormt stille, så du hører den stort set ikke, mens gulvet bliver gjort rent.

Annonce: Prissammenligning af iRobot Braava 390T

ForhandlerPrisFragtSamlet
Roboteksperten2.499,00 kr
0,00 kr2.499,00 kr
Whiteaway2.599,00 kr0,00 kr2.599,00 kr
Wupti2.699,00 kr0,00 kr2.699,00 kr

Test af iRobot Braava Jet 240 robotgulvvasker

Dette er en anden favorit, der dog har det minus, at den ikke fungerer på sorte gulve, da den ser disse som en afgrund. Hvis du derimod ikke har sorte gulve, så kan den klart anbefales.

iRobot Braava Jet 240 kan bruges på arealer op til 25 m2, så hvis du skal have gjort et større areal rent, skal du nok kigge på iRobot Braava 390T.

iRobot Braava Jet 240 er en imponerende effektiv robotgulvvasker, som nemt kan komme til de fleste steder. Det er en forholdsvis intelligent robot, der selv kan holde øje med hvor den kører, så den bruger sin batteritid mest effektivt.

Robotten har hele tre funktioner, som du kan vælge mellem: Den kan feje, moppe og vaske. Du sætter blot den aktuelle klud på robotten, og så er den klar.

  • Vælg fejefunktionen, hvis du skal have opsamlet løst snavs, støv og hår.
  • Vælg moppefunktionen, hvis du skal af med støv og pletter.
  • Vælg vaskefunktionen, hvis du effektivt skal have fjernet pletter og fastsiddende snavs.

For at komme i gang med robotten, skal du blot fylde vand på den, samt montere den ønskede klud og trykke på clean. Hvis du er helt pjattet med ekstra indstillinger og muligheder, kan du også styre den med en app – iRobot Home App, som findes til både Android og iOS. Via appen kan du også justere, hvor meget vand der skal bruges og hvor effektivt den skal gøre rent.

iRobot Braava Jet 240 er imponerende stille, når den kører og du kommer slet ikke til at lægge mærke til den (hvis du altså ikke lige kommer til at træde på den).

Annonce: Prissammenligning af iRobot Braava Jet 240

ForhandlerPrisFragtSamlet
Roboteksperten1.499,00 kr0,00 kr1.499,00 kr
Wupti1.499,00 kr0,00 kr1.499,00 kr
Whiteaway1.499,00 kr0,00 kr1.499,00 kr

Test af MONEUAL Everybot RS700 gulvvaskerobot

Her har vi en gulvvaskerobot, som har et lidt anderledes design end dem fra iRobot. MONEUAL Everybot RS700 gulvvaskerobot er en spændende robot, der udover at vaske dine gulve også kan sættes i manueltilstand og dermed kan den bruges til at vaske andre overflader med – f.eks. kan du bruge den til at vaske vinduer, vaske bordet eller vaske din bil.

Robotten er, ligesom de andre i testen, nem at bruge. Du skal blot fylde væske på, samt sætte en ren mikrofiber klud på og så er den klar til at køre.
MONEUAL Everybot RS700 gulvvaskerobot har seks forskellige funktioner, som du kan vælge mellem, når der skal gøres rent. Du kan f.eks. vælge en turbo-rengøring, hvis du lige skal have gjort hurtigt rent inden gæsterne kommer.

Annonce: Pris på Gulvvaskerobot MONEUAL Everybot RS700

ForhandlerPrisFragtSamlet
Gloria Mundi Care2.795,00 kr0,00 kr2.795,00 kr

Test af Vileda ViRobi Slim selvkørende moppe

Vileda ViRobi Slim er egentligt ikke en robotgulvvasker, men den skal nævnes alligevel, da det er et meget prisvenligt alternativ til de andre gulvvaskere.

Dette er en robotgulvmoppe, som gør gulvet rent ved hjælp af engangsstøvklude. Det er et udmærket alternativ til de dyrere modeller. Faktisk kan den i skrivende stund købes for 199,95 kr på tilbud. Du skal dog ikke forvente det samme resultat, som du får med en rigtig gulvvasker.

Annonce: Prissammenligning af Vileda Virobi Slim robot moppe

ForhandlerPrisFragtSamlet
Roboteksperten199,00 kr29,00 kr228,00 kr
Proshop265,00 kr29,00 kr294,00 kr
10-4299,00 kr29,00 kr328,95 kr

Typiske spørgsmål ang. robotgulvvaskere

Hvis du erhverver dig en robot til at vaske gulvet, vil du helt sikkert gøre livet nemmere. Men der er stadig mange, der har spørgsmål, når det kommer til hvilken robotgulvvasker de skal vælge. Udover ovenstående tests, kan du her se svarene på nogle af de mest almindelige spørgsmål:

Hvilken type gulve kan man bruge en robotgulvvasker på?

Langt de fleste gulvtyper egne sig til at blive vasket af en robot. Der er dog nogle enkelte ting du skal være opmærksom på. Hovedreglen er at den fungerer på hårde gulve, f.eks. fliser, trægulve, laminat og vinyl. Gulvtæpper egner sig selvfølgelig ikke til en robotgulvvasker. Derudover skal du være opmærksom på at nogle trægulve ikke kan tåle for meget vand. Der er flere robotter, hvor man kan justere vandmængden og disse anbefales i tilfælde af sarte trægulve.

Er den billige robotgulvvasker lige så god som den dyre?

Her er det korte svar nej. Du får næsten altid, hvad du betaler for. Selvfølgelig er der billige robotter, der kan gøre et udmærket stykke arbejde og dyre robotter, der har funktioner, som du aldrig får brug for, men det er stadig en god hovedregel, at købe en fra et anerkendt mærke, så du ikke risikerer at stå med en robotgulvvasker, som enten ikke gør gulvet ordentligt rent, eller som direkte ødelægger dine møbler eller dit gulv.

Hvor meget larmer en robot?

Der kan være stor forskel på hvor meget en robot larmer. Du kender måske allerede larmen fra din robotstøvsuger, men typisk så larmer gulvvaskeren ikke ret meget.

Kan en robotgulvvasker selv finde vej?

Lige siden de første robotstøvsugere kom på markedet har navigationsteknologien udviklet sig i et hastigt tempo. Der er stadig stor forskel på hvor gode robotter er til at finde vej og her er det en god tommelfingerregel, at gå efter de lidt dyrere modeller, så du ikke ender med en robotgulvvasker, der hele tiden kører ind i møblerne, eller som sætter sig fast.

Brugervenlighed

Et spørgsmål som mange stiller sig er: Hvor nemt er det at betjene en robotgulvvasker? Det er et meget væsentlig spørgsmål, da det jo meget gerne skal være nemmere at betjene robotten, end at gøre arbejdet selv.

De fleste gulvvaskere er utroligt nemme at betjene. Du skal blot tilføre vand og rengøringsmiddel og så vælge et forprogrammeret program, så går den i gang med at vaske dit gulv. Læs vores ovenstående test, så du er sikker på at købe en robot, der er nem at betjene.

Hvor stort et areal kan den gøre rent?

Der er forskel på hvor stort et areal en gulvvaskerobot, kan gøre rent, så det er altid en god ide, at have tænkt over dette, når du skal finde den bedste robotgulvvasker. Nogle robotter er gode til at gøre et lille areal rent, mens andre kan gøre et stort areal rent. Hvis du køber den forkerte robotgulvvasker til et stort areal, risikerer du, at du hele tiden skal fylde den op og at den skal køre flere gange for at gøre ordentligt rent. I vores test, kan du se de anbefalede arealer.

Hvorfor er næsten alle gulvvaskerrobotter fra iRobot?

Når du læser vores test (og også de fleste andre tests og erfaringer med robotgulvvaskere) så vil du opleve at iRobot dominerer markedet. Det er ikke fordi vi alle sammen arbejder for iRobot, men fordi den amerikanske virksomhed var dem der introducerede robotstøvsugeren på forbrugermarkedet og siden har de haft en førende position indenfor robotter til hjemmet.

iRobot har efterhånden mange års erfaring i at lave robotter til den almindelige forbruger og det ses tydeligt på deres udvalg, der næsten altid rangerer øverst i tests. De er typisk i den høje ende af prisskalaen, men til gengæld, så får man også meget for pengene.

Kan jeg skifte min robotstøvsuger ud med en robotgulvvasker?

Nej, det kan du ikke. De to robotter fungerer ligesom, hvis du selv skulle gøre hovedrent. Først ville du støvsuge gulvet og derefter vaske det. Hvis du køber en robotgulvvasker, der også kan feje gulvet, kan du dog som udgangspunkt godt undvære en robotstøvsuger, men på nuværende tidspunkt vil vi stadig anbefale dig at have begge robotter, da robotstøvsugeren er den mest effektive løsning til at fjerne løst snavs med.

LEAVE A RESPONSE

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *