Smartguiden

Smart Hjem Guide

Smart hjem Vejr og Klima

Awair 2nd Edition anmeldelse og test

Tilslut en Awair til din stikkontakt, download deres App og du er klar til at holde øje med luftkvaliteten i dit hjem. Det lyder da smart. Vi har prøvet Awair 2nd Edition og her kommer vores erfaringer.

Luftkvaliteten i hjemmet har stor indflydelse på din sundhed og dit velvære. Det er de fleste enige om. Nogle gange er det tydeligt, at luftkvaliteten er dårlig. Hvis det lugter, eller hvid luftfugtigheden er unaturligt høj, kan du mærke det og gøre noget ved det. Men det er ikke altid man lige lægger mærke til partiklerne i luften eller ophobningen af kuldioxid (CO2) – det og meget mere kan Awair hjælpe dig med.

Hvad er Awair 2nd Edition?

Awair 2nd Edition unboxed. Udover selve Awair-enheden, indeholder boksen også et kabel, et EU-stik, et UK-stik, en manuel og en quick start manual.

Awair 2nd Edition er anden generation af luftkvalitetsmålere til private hjem. Den skal blot tilsluttes til en stikkontakt og så går den i gang med at måle følgende:

  • Temperatur
  • Luftfugtighed
  • Kuldioxid (CO2)
  • Kemikalier
  • Støv

Hvert punkt på ovenstående liste bliver oversat til et tal på skalaen 0-100, som så bliver vist på din Awair. Jo højere tallet er, jo bedre er luftkvaliteten. Du kan dog også sagtens vælge at få vist de nøjagtige målinger og appen giver dig mulighed for at se statistiker over luftkvaliteten.

Awair ligner en lille højtaler. Den kommer i en flot ramme af valnødtræ og displayet bliver vist med lysdioder. Det er måske nok lidt old school – men den passer godt i de fleste miljøer og er nem at placere i stuen, køkkenet, børneværelset, soveværelset, kælderen eller hvor du nu vil måle din luftkvalitet.

Få et overblik med Awair appen

Displayet på din Awair giver dig et hurtigt overblik over, hvordan luftkvaliteten er lige nu (du kan også vælge bare at få den til at vise klokken), men hvis du vil have detaljer, så skal du i gang med appen, der fås til både iOS og Android. Det er også via appen, du sætter din Awair op og via denne du tilslutter luftkvalitetsmåleren til dit wi-fi.

Appen er nem at komme i gang med. Når først du har sat din Awair op og tilsluttet den til dit wi-fi ved at følge instruktionerne på skærmen, kommer du til et simpelt billede, der viser din nuværende luftkvalitet repræsenteret ved et tal:

I følge Awair 2nd Edition skal der luftes ud og skrues op for varmen.

Her får du nemt et overblik, men du kan også sagtens dykke ned i tallene og se en graf over hvordan luftkvaliteten bevæger sig.

Awair 2nd Edition har forskellige indstillinger, som giver dig mulighed for at justere følsomheden af dine resultater. F.eks. kan du vælge om den skal måle den optimale luftkvalitet til produktivitet, børneværelset, soveværelset eller til allergikeren.


Du kan se en graf for hver af de forskellige måleresultater, så du nemt kan følge med.

Som en ekstra service giver appen forskellige forslag til hvad du kan gøre for at forbedre din luftkvalitet ud fra dine målinger. Den kan f.eks. foreslå dig at lufte ud, anskaffe en affugter og meget andet. Disse forslag kan du også tilvælge at få som notifikationer på din smartphone.

Kompatibilitet med dit smarte hjem

Awair 2nd Edition er kompatibel med både Google Assistant, Amazon Alexa, IFTTT og Nest. Det giver dig en række spændende muligheder for at udvide dit smarte hjem med nye funktioner. Du kan eksempelvis spørge Google Assistant om temperaturen eller luftfugtigheden og derigennem få et svar. Hvis du har termostater fra Nest, kan de tale sammen med Awair og justere temperaturen i rummet, alt efter målingerne.

Kompatibiliteten med IFTTT giver også mange ekstra muligheder. Du kan få din Philips Hue belysning til at blinke, når det er tid til at lufte ud (måske knap så praktisk i realiteten, men det er dog en mulighed), eller du kan sætte din aircondition, affugter eller udluftning til at starte, når det er krævet for at forbedre luftfugtigheden.

Temperaturen er for lav, men ellers er luftkvaliteten god.

Resultatet: Virker Awair?

Samtidig med brugen af Awair, har jeg målt temperaturen og luftfugtigheden med et gammeldags termometer og en almindelig luftfugtighedsmåler. De var begge meget enige i Awairs målinger.

Kemikalier og støv i luften, har jeg ikke haft mulighed for at måle, men Awairs kuldioxid målinger steg, når der var mange mennesker samlet og faldt når der blev luftet ud, så det tyder på at det virker efter hensigten.

Hvis du f.eks. er allergiker eller bare vil måle luftfugtigheden for at leve sundere er Awair 2nd Edition et godt bud på en smart og troværdig luftkvalitetsmåler. Den er pæn at have stående, giver nogle gode brugbare resultater og er kompatibel med flere smart hjem enheder – og der kommer helt sikkert flere til med tiden.

Annonce: Awair 2nd Edition kan købes hos Amazon

ForhandlerPrisFragtSamlet
Amazon£159.99 (ca. 1.400,00 kr)£7.40
£167.39 (ca. 1.465,63 kr)

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *