Smartguiden

Smart Hjem Guide

Wi-fi

Hvad er et Mesh Netværk?

Mange boliger er udfordret, når det kommer til at få wifi ud i hele boligen. Internet og wifi er vigtigt i en moderne bolig, hvis du gør brug af smarte funktioner som smart belysning, smarte stikkontakter, smart home produkter eller bare gerne vil have wifi på din smartphone i alle rum.

Hvad er et Mesh Netværk?

Et Mesh netværk fungerer i praksis ved at forvandle dit wifi netværk, der typisk består af et enkelt adgangspunkt, til et netværk der dække hele boligen. Ved at placere en række satellitter på strategiske steder i din bolig sørger dette mesh netværk for at du altid har internetforbindelse.

Men er det ikke det sammen som en Wifi-extender / Wifi-repeater?

Nej. En wifi-extender fungerer ved at skabe flere adgangspunkter i din bolig. Wifi-extenderen fungere ved at skabe et nye netværk, der forlænger det eksisterende. Dermed skal dine enheder, der bruger wifi, skifte mellem forskellige adgangspunkter, alt efter hvor de befinder sig i boligen. Det kan betyde ophold i forbindelsen. Du skal også være opmærksom på at nogle smart home produkter kræver tilkobling til ét enkelt netværk, så de kan ikke nødvendigvis bruges med en wifi-extender.

Fordelen ved et mesh netværk er, at dette skaber ét enkelt netværk, der dækker hele din bolig. Dermed skal dine enheder ikke skifte mellem forskellige adgangspunkter og du er sikret god internetforbindelse uanset hvor du befinder dig.

Hvilket Mesh Netværk skal jeg vælge?

Der er mange producenter, der laver mesh netværk og langt de fleste er stabile. Der kan dog være lidt forskel på, hvor nemme de er at sætte op.

Læs eventuelt min test af Google WiFi Mesh netværk her.

Google Wifi viser hvad deres mesh netværk kan, det er dog kun én af mange muligheder.

LEAVE A RESPONSE

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *