Smartguiden

Smart Hjem Guide

Overvågning & Sikkerhed Smart hjem

Ring 2 Test – Smart wi-fi dørklokke med kamera

Boligen bliver mere og mere intelligent og nu er det dørklokkens tid til at blive skiftet ud med en nyere og smartere model. Der er flere modeller at vælge imellem og i denne omgang har jeg haft Ring 2 mellem hænderne. Dette er en dørklokke, der går på dit wi-fi, som har indbygget kamera og som selvfølgelig kommer med sin egen app, samt meget mere.

Her er den fulde pakke, som er prøvet i et stort hus:
– Ring 2 Video Dørklokke
– Ring Chime (klokken)
– Ring Chime Pro (klokke med wi-fi- repeater)
– Et ekstra batteri 

Ring 2 er en smart dørklokke, med en lang række funktioner, som du kan se her. Jeg vil herefter gennemgå dem enkeltvis, så du kan se hvad de skal bruges til. Til sidst kan du læse mine egne erfaringer med den smarte dørklokke.

  • Skal tilsluttet til dit wi-fi
  • Har et kamera
  • Har sin egen app
  • Har mulighed for tilslutning af en eller flere trådløse klokker
  • Kan både bruges trådløst, altså med batteri, og kan også tilsluttes el-nettet
  • Er nem at sætte op

Dørklokke, der går på internettet

Ring 2 skal tilsluttet dit wi-fi for at fungere, derfor er det vigtigt, at du har et stabilt internet, hvis du vil have en dørklokke, der kan gå på internettet (se evt. denne guide til Google Wifi). Det smarte ved at dørklokken kan gå på internettet er, at du dermed kan kommunikere med den via en app på din smartphone. Faktisk er det slet ikke nødvendigvis nødvendigt at have en separat klokke tilsluttet, da du blot kan forbinde dørklokken til din smartphone og igennem denne få at vide, hvis det banker på døren.

Dørklokke med kamera

Ring 2 har et indbygget kamera, som kan filme og eventuelt optage den person, som ringer på døren. Det er der flere smarte fordele ved: Du kan via app’en kommunikere med vedkommende, også selvom du ikke er hjemme. F.eks. kan du bede postbuddet om at sætte pakken et bestemt sted. Det er også muligt at tilslutte kameraet til skyen, og dermed optage hvad der foregår foran din dør. Kameraet kan sættes til at tænde ved bevægelse, så det kan godt filme, selvom der ikke er nogen der ringer på. For at få den til at lagre filmene i skyen, skal du dog betale et lavt månedligt gebyr, men dette er selvfølgelig frivilligt. Uanset hvilken løsning du vælger, så er det en god sikkerhed at have mod eksempelvis indbrud.

Du skal være opmærksom på, at der er skrappe regler for hvad du må filmen. Kameraet må eksempelvis ikke rettes mod offentlig vej.

Dørklokke med app

Når du har downloaded app’en til din smartphone, får du en besked, når der er nogen, der ringer på døren. Du kan oven i købet, som allerede nævnt, kommunikere med dem – det er da smart.

Gennem app’en kan du også følge med i hvad der foregår foran din dør, ved at aktivere kameraet .

Mulighed for trådløse klokker

Som allerede nævnt er det ikke en nødvendighed at have en separat klokke til din dørklokke, da du blot kan få besked via din smartphone. Der er i øvrigt ingen begrænsninger på antallet af smartphones, som du kan tilslutte, så hele familien kan sagtens gøres opmærksom på at det ringer på døren.

Hvis du alligevel gerne vil have en helt normal klokke tilsluttet, så er der også en løsning på det. Du kan købe en trådløs klokke, som blot skal sættes i stikkontakten for at virke. Den er forbundet til selve dørklokken via dit wi-fi.

Hvis du er lidt udfordret på din wi-fi forbindelse, kan du købe en trådløs klokke, der fungere som wi-fi repeater og som dermed kan forstærke signalet mellem din router og din Ring 2 dørklokke.

Ring 2 Chime Pro er sat til og signalet går klart igennem.

Trådløs dørklokke

Ring 2 er en trådløs dørklokke, hvilket i praksis vil sige, at den kan bruge batteri, så du kan sætte den op hvor som helst, uden at skulle trække strøm. Hvis du allerede har strøm, kan du dog også tilslutte dørklokken til el-nettet og dermed slipper du for at holde øje med om den er ved at løbe tør for strøm. Hvis du vælger batteriløsningen, kan du selvfølgelig følge med i hvor meget strøm, der er tilbage via app’en.

Nem at sætte op

Ring 2 dørklokken er utrolig nem at sætte op – især hvis du vælger at bruge batteriløsningen. Dørklokken skal sættet op af to omgange. Først skal du downloade Ring Appen og følge vejledningen, så din trådløse dørklokke bliver forbundet til dit internet. Derefter skal du sætte den fysiske dørklokke fast ved din hoveddør – enten med de medfølgende skruer, eller evt. med monteringstape.

Vær opmærksom på, at bogstaverne æ, ø, og å ikke må være en del af netværksnavnet. I så fald vil din trådløse dørklokke nemlig ikke gå på internettet.

Der medfølger alt hvad du skal bruge for at tilslutte og opsætte din trådløse dørklokke.

Konklusion og gode råd

Ring 2 video dørklokke er en smart dørklokke, med en masse spændende muligheder. Den forbedre sikkerheden omkring dit hjem, den er nem og bruge og du kan altid holde øje med hvem der ringer på (eller hvem der befinder sig ved din dør, uden at ringe på)… og så er der også en prale-effekt ved at du kan tale med dem, der står foran døren på afstand.

Dørklokken er nem at installere og opsætte, men du skal som tidligere nævnt være opmærksom på, at du ikke kan bruge specialtegn (inklusiv æ, ø og å) i dit netværksnavn. Derudover er det selvfølgelig vigtigt, at du har en stabil internetforbindelse.

Klar til gæster.

Annonce: Ring Doorbell 2 prissammenligning

ForhandlerPrisFragtSamlet
Wifi Butikken1.584,00 kr01.584,00 kr
Dustin Home1.590,00 kr01.590,00 kr

2 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *