Smartguiden

Smart Hjem Guide

Smart have

MIYO – Havevandingssystem – Test & Erfaringer 2019

MIYO er et havevandingssystem til haveejeren, der er på jagt efter en smart, nem og automatiseret måde at give haven vand på. Jeg har testet systemet fra MIYO og her kommer mine erfaringer.

Hvorfor er det smart med et MIYO havevandingssystem?

Systemet gør det nemt, at opsætte en fuldautomatisk havevanding, som samtidig giver de bedste betingelser for haven og planterne i den. Dette gøres blandt andet ved at måle jordfugtigheden og temperaturen og ud fra disse målinger vurderer MIYO, hvor meget vand, din have eller dit drivhus skal have.

Der er selvfølgelig mulighed for forskellige indstillinger, så du selv kan vælge, hvor fugtig jorden skal være og hvor hyppigt, der skal vandet. Alt dette kan du styre i en app på din smartphone.

Annonce: Sammenligning af priser på et MIYO startsæt

ForhandlerPrisFragtSamlet
Wifi-butikken2.895,00 kr0,00 kr2.895,00 kr
Wattoo3.218,00 kr29,00 kr3247,00 kr

Opsætning

Du kommer nemmest i gang med systemet, ved at købe en startpakke. En sådanne indeholder følgende:

  • En MIYO Cube styreenhed
  • En MIYO Ventil
  • En MIYO Sensor
Her kan du se de tre produkter, som følger med i startparken.

Grundidéen med havevandingssystemet er følgende:

Jordsensoren måler fugtighed, temperatur og solens styrke og sender disse målinger til din styreenhed, der behandler de samlede data, inklusiv vejrdata som hentes fra internettet, og derefter bedømmer hvor meget vand din have skal have. Resultatet sendes til ventilen, som åbner for vandet. Så langt så godt.

Nu skal vi i gang med at opsætte MIYO systemet og det er forholdsvist simpelt at komme i gang.

  1. Tilslut din MIYO Cube styreenhed til din internetrouter og download MIYO app’en til din smartphone. Herefter skal du blot følge vejledningen i app’en for at få forbindelse til dine andre MIYO produkter.
  2. Opsæt dine indstillinger i MIYP appen. Bemærk at du altid kan rette disse senere.
  3. Gå udenfor og tilslut MIYO ventilen til din udendørs vandhane. Dette gøres blot ved at klikke den på selve vandhanen og derefter tilslutter du vandslangen til selve ventilen. Det er så nemt, så alle kan være med. Da ventilen bruger solenergi, skal du ikke tænke på tilslutning af strøm.
  4. Den anden ende af vandslangen føres hen til, der hvor du gerne vil vande og tilsluttes eksempelvis en vippevander, eller et andet vandingssystem i eksempelvis dit drivhus.
  5. Grav MIYO jordsensoren ned i jorden i det område, som du gerne vil vande. Denne bruger ligeledes solenergi.

Så nemt kommer du i gang.

Fordele og ulemper ved MIYO havevandingssystem

Du bruger MIYOs app til at opsætte dit system og følge med i hvordan din have eller dit drivhus har det.

Nu har jeg den sidste måned afprøvet og testet systemet og her kommer mine umiddelbare erfaringer:

Det positive

MIYO er et smart system, der trækker det smarte hjem (også kaldet det intelligente hjem) ud i haven. Det er jo noget en nørd som undertegnede godt kan lide. Det er nemt at sætte op og det virker efter hensigten.

Der er god forbindelse mellem de forskellige enheder også i min egen store have. Dette skyldes, at enhederne kommunikerer med radiobølger med hinanden, så du behøver ikke at have internet bagerst i haven for at det virker. Dermed er det egnet til både store og små haver.

Ved at bruge solceller, skal du hverken trække strøm til haven eller skifte/oplade batterier på de forskellige enheder. Det er super smart.

Ved at bruge MIYO app’en får du adgang til en masse statistik, så du kan følge med i hvordan din have har det.

Det er muligt at udvide systemet med flere sensorer og ventiler. Jeg har dog kun testet systemet med en enkelt af hver slags, så jeg kan ikke udtale mig om hvordan det fungerer med flere enheder, dog skal du naturligvis være opmærksom på, at hvis du vil have flere ventiler, kræver det enten flere udendørsvandhaner, eller en fordeler til din eksisterende vandhane.

MIYO er kompatibel med IFTTT, hvilket giver nogle spændende muligheder, da du gennem IFTTT kan tilslutte systemet til dit intelligente hjem og få det til at arbejde sammen med andre produkter.

Det negative

Det er forholdsvist dyrt at komme i gang med MIYO, især hvis du har en stor have, der kræver flere MIYO enheder, så skal du være forberedt på en større udskrivning.

Hvis du vil tilslutte flere MIYO ventiler til din have kræver det som ovennævnt, vandhaner du kan tilslutte dem til. Hvis du vælger at tilslutte flere til en enkelt hane ved hjælp af en fordeler, skal du være opmærksom på, at vandtrykket vil falde i den anden ende.

Til sidst skal du naturligvis overveje om du har brug for at få en smart have, eller om du er tilfreds med selv at stå for havevandingen.

Konklusionen

Det kan godt være, at det er en dyr løsning, men det er en løsning, der virker. Efter at have testet MIYO havevandingssystemet i en måned er min konklusion, at det er et system, der er nemt at sætte op og som virker efter hensigten. Dermed kan det klart anbefales herfra og jeg er allerede på udgik efter muligheder for at udvide systemet til flere dele af min have. Samtidig giver det en oplagt mulighed for at kontrollere fugtighed og miljø i det drivhus, som jeg overvejer at anskaffe.

Annonce: Sammenligning af priser på et MIYO startsæt

ForhandlerPrisFragtSamlet
Wifi-butikken2.895,00 kr0,00 kr2.895,00 kr
Wattoo3.218,00 kr29,00 kr3247,00 kr
MIYOs egen video om hvordan deres smarte havevandingssystem fungerer.

LEAVE A RESPONSE

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *